Älskade morfar.

Morfar
350401 - 081122, 16:10.
Förstår inte att du är borta. Du fanns ju i mitt liv hela tiden och helt plötsligt så gör du inte det längre. Nu finns du bara i mitt minne och mitt hjärta, och det kommer du alltid att göra.
I flera år har du kämpat mot sjukdomar och ålderdomens men. Det var när mamma kollade på dödsannonser i en tidning och rev ut en fin dikt någon satt in till en kvinnas död, som jag förstod att det började närma sig. Hon gav mig en blick som sa det. Mamma var och hälsade på dig nästan varje dag de sista två månaderna (varje dag och natt den sista veckan) och en dag kom hon hem och sa att nu skulle jag förbereda mig för ditt slut så att jag inte skulle få en chock när det väl hände. De sista gångerna jag träffade dig var du sängliggande. Jag grät varje gång jag träffade dig och även när mamma bara pratade om dig. Du betyder så mycket för mig morfar. Du är den andra som lämnar mig, men förra gången var jag för liten för att förstå. Jag ville inte svara när vi satt hemma hos dig på ålderdomshemmet, när mormor frågade om jag ville ha byrån som stod i ditt rum. Jag tänkte bara "Varför ska jag ha den? Morfar kommer bli frisk!" Men samtidigt visste jag att det inte var sant. Jag ville bara inte tro något annat.
Förlåt för att jag inte hälsade på dig så mycket i slutet. Jag orkade inte se dig så sjuk. Jag hatar mig själv för det. Hur kunde jag vara så egoistisk? Värst av allt var när du fick dina strokear och inte kunde prata ordentligt efter. Jag fick massa smeknamn som t.ex "LF".
Alla minnen med dig.. Du var alltid tomte åt oss när vi var små Du passade jättebra som tomte ska du veta! Du behövde inget lösskägg eftersom du hade ditt egna vit-gråa skägg och hår. Alltid när vi var små och du kom hem till oss och hälsade på hade du med dig varsin godispåse till mig och Lulli. Varje gång när vi var hemma hos dig fick vi sitta och kolla på dina filmer som du hade. Jag minns att det var hos dig jag lärde mig hinna med i undertexterna till de engelska filmerna. Du hade alltid något intressant att berätta och jag minns gången jag frågade dig vem napoleon var, så berättade du hela hans historia. Det var du som inspirerade mig till att börja rita och måla. Du är min förebild. Hade det inte varit för dig hade jag kanske inte haft den egenskapen att kunna rita så bra som jag gör idag. Jag var den som fick dina pänslar, kritor, färger, m.m nu när du gick bort. Jag ska spara pänlsarna hos mig och ta väl hand om dom i hela mitt liv. Varje gång jag målar ska jag tänka på dig. Jag är så stolt att ha en konstnärs blod i mig. Jag är stolt att jag är ditt barnbarn över huvud taget.
På din begravning kommer det ligga en stor bukett vita rosor från mig. En för varje år med dig.
Änglarna tar hand om dig nu och du kommer bli den finaste ängeln som någonsin funnits.
Vila i frid.


Tråkig hemmadag!

Jag är seg på att blogga. And you like it ;) Haha, nej men seriöst, jag har delvis haft fullt upp och delvis inte orkat sitta vid någon dator. Idag har jag varit ledig från skolan, vilket har resulterat en skit tråkig dag hemma. Men det ändrar vi på ikväll! Först ska jag och Jessica till friskis och svettis för att köra lite step-up (ja, tro det eller ej, men jag har börjat träna). Efter det (runt 21.00 tiden) tar jag och Evelina tåget in till stan för att fota lite nattbilder till fotolektionen! Det blir kul och spännande.
Just nu sitter jag och ritar. Har hållt på med teckningen i över två timmar tror jag.. Det är en "dödsängel" tror jag.. Hon ska hålla något i händerna, men vet inte riktigt vad.. kom gärna på något, för jag lär inte fortsätta på den här bilden något mer idag.
Nej nu ska jag begära mig tillbaks till livet. :) Adjö!



Min bild.. :)



fläskläppsflickan

Idag hade jag matteprov. Det gick ganska bra. G fick jag i alla fall.
För övrigt så kom Karin hit efter skolan och kollade på Wall-E med mig, (andra gången jag ser den på knappt en vecka). Den är sååå gullig! Karin stannade i alla fall över på middag och kollade på vänner. Hon hann även ge mig en fläskläpp med hjälp av kameran. Tack för den.
Imorgon kommer Charoula hit. Hon stannar över natten, (hoppas hon stannar tills på söndag!!). Vi ska baka mina semlor (världsklass!!) och kolla på ice age 2, (världsklass!!).
Nej nu är jag slut i hjärnan och vet inte vad jag ska skriva. Bye for now :)

Är i plugget :(

Just nu sitter jag i skolan och har historia lektion. De som failade på historiaprovet har omprov nu och vi andra fick lite uppgifter på ett papper. Efter lektionen har vi klassråd, lunch och till sist foto. Måste börja tänka lite på vad jag ska göra på fotolektionerna. Vi har tre uppgifter som ska göras:
*Fota modeller i studion
*Fota nattbilder
*Välja en låt/dikt som man fotar ca 6 bilder till som ska passa till.

Jag har valt att börja med låtuppgiften. Nu är bara frågan vilken låt jag ska ha. Antingen Beauti is the beast med the ark, eller någon "skämt"-låt. Har ni några förslag så kom gärna med dom! Vill ni stå modeller så säg gärna till om det oxå.
Ska sitta och fundera på fotolektionen, kommer med lite updates senare.
Efter skolan ska jag inte göra något alls, och inte ikväll heller. High-life..
Imorgon ska jag plugga matte med Karin. Hon hjälpte mig lite igår och det gick bra! Jag kan ju allt egentligen men med tanke på hur stökigt mitt liv är just nu så måste jag ha hjälp med att koncentrera mig.
Nu ska jag fortsätta min lektion. Hör av er om det händer något kul! :)


Halloween

Dagen började dåligt. KG på jobbet ringde i måndags och undrade om jag kunde komma till jobbet tidigare på lördag (idag) för att öppna 45 minuter tidigare pga en grupp som skulle in och äta frukost. Jag trodde att jag skulle göra detta ensam så jag tänkte att jag åker så att jag är på jobbet ca 40-50 minuter innan dom ska komma. Kort sagt, jag skulle komma till jobbet 1 timma tidigare än vanligt. Men! SL hatar mig. Jag tänkte ta 05:31 tåget, men självklart så börjar ju tågen inte gå förän kl 06:01 på helgerna. USCH OCH FY! Jag fick alltså sitta på tågstationen i 35 minuter. På köpet fick jag en pakistanie som satt och flirtade med mig i 20 minuter. Sure, han var trevlig och inte så på. Men han pratade inte svenska. Och jag är sämst på engelska (ändå fick jag massa beröm för min engelska av honom), och det kanske inte är en sån bra idé att flirta med mig på engelska en sådan morgon när jag är trött och arg. Men jag skötte mig bra!
Sedan kom jag till jobbet, hade 30 minuter på mig att förbereda allt själv. Trodde jag. För efter 5 minuter kom Soile inspringandes och började hjälpa mig. KG hade tydligen ringt henne oxå. Så klockan 07:15, när alla skulle komma, öppnade vi dörren och där stod.. INGEN! Vi väntade och väntade, och till slut kom gästerna som skulle komma vanliga tiden. Soile ringde ner till reseptionen och då visade det sig att KG hade knarkat eller nått när han ringde oss, för det är i FEBRUARI som den där jävla gruppen ska komma tidigt. Gissa om jag var sur. Så jag och Soile började planer hur vi skulle hämnas. Options:
*Ringa KG klockan 5 på morgonen någon dag då han har sovmorgon och skrika "KRIS" i telefonen så att han kommer in extra tidigt till jobbet.
*Ta den äckliga smetiga slemmiga gröten som blev kvar från frukosten och smeta in i hans långa hår.
*Slänga de hårtkota äggen som blev kvar från frukosten på honom.
Ja, vi hade några planer. Jag kom på alla idéer själv, Soile var nog lugnare än mig. Jag delade med mig av mina planer och min aggresivitet till Mange som hade smitit från reseptionen för att få sitta och halvsova hos oss medans jag klagade och svor över KG. Var tyvärr inte kvar när KG började jobba, men när jag får syn på honom kommer han inte vara lycklig länge till!
Tack för en bra dag KG!
När jag kom hem åkte jag och familjen till Minneslunden vid Görväln för att tända ett ljus för farfar. Jag fick äran att sätta ut ljuset, för när jag var liten var jag alltid den som ritade teckningar och spikade upp dem på trädet där vi alltid ställde farfars ljus. Jag minndes tyvärr inte riktigt vilket träd det var idag, men jag gick på känslan. När jag placerat ljuset stod jag tyst ett tag och helt plötsligt kände jag att tårar rann ner för min kind. Jag grät inte, det bara rann tårar. Pappa stod bredvid mig hela tiden och frågade en gång om jag ville gå. Jag bara ryckte på axlarna, men stod kvar. Sen gick jag iväg själv. Tårarna rann hela tiden tills jag somnade på min säng när jag kom hem. Mamma kom upp efter ett tag och la sig bredvid mig, det kändes bra.
Ikväll har jag bara legat på soffan. Alla är så dryga. Alla är borta. Well.. Jag är inte på så bra humör just nu som ni märker. Jag ursäktar mig.
Ska träffa Charoula imorgon! Hon vill i alla fall träffa mig och umgås, trots att hon precis kommit hem från Ljusne efter 1 månad. Hon tänker laga kina mat åt mig och sen ska vi ut och fika i stan eller någonstans! Yay :)
Hör av mig snart! See you!





RSS 2.0